Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Opphavet til norrøn mytologi

Opphavet til norrøn mytologi

Ny forskning som viser til opphavet av norrøn skandinavisk mytologi som har vist å ha tilknytning til Kaukasus-området ved Svartehavet.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.05.2012


Vi henlede oppmerksomheten til norske lesere med våres forskning på norrøn skandinavisk mytologi, som er en del av den samlede arbeidet Ghalghaica ("G1alg1ay Mokhk - fødestedet til verdensmytologier)

 

Vi har i årevis studert historie, språk og folklore av det Ingusjetiske folket, samlinger av toponymer materiale, samtidig studert terreng steder.

 

Terreng som vi vet, er et vesentlig element av området.

 

Bildet av terrenget på topografiske kart gir en komplett og detaljert bilde av jordens overflate uregelmessigheter. Form,relative posisjoner og bratthet.

 

Essensen av vårt arbeid konkludere med at, hvis du ser ovenfra på territorium av Ingusjetia, og på topografisk kart, og bilder fra verdensrommet terreng, linjer av elvere leier og folder over fjellene, de såkalte horisontale linjene danner ulike mønstre som kan identifiseres med helter fra Komparativ mytologi.

 

I mange tilfeller er disse bildene matchende med toponym av det området og forklaringen av Ingusjetisk språk. Som et eksempel, bestemte vi oss for å vise et bilde her (kart nummer 3), som ved sine attributter er lik indisk guden Vishnu.


 

<bilde>

 

Vi vet at Thor Heyerdahl prøvde å søke opp opphavet til æsene (norr. áss) - forfedrene til skandinavere som befant seg ved elva Don (æsene som emigrerte fra området ved elva Don til Skandinavia).

 

Thor hadde nesten anerkjent denne teorien om at æsene stammer fra der.

 

Men dette, etter vår mening, er bare delvis sant fordi det var en mellomliggende punktbevegelse til æsene til Nord-Europa fra startpunktet (dvs. det opprinnelige hjemlandet) i Ingusjetia, fra dalen elven Asse (Ingusjetiske kalt Es).

 

I våre studier, stoppet vi opp på kartet over Ingusjetia,

Den drevet oss her på № № 1-2, 9 og satellitt nummer 7.

 

<bilde>

<bilde>

<bilde>

 

 

<bilde>

Dessverre kartet under nummer 9 har dårlig kvalitet, fordi vi hadde bare fotokopier. For å se bildene bedre, måtte vi tegne tykke linjer oppå de linjene som er markerte på kartene. Hvis det er ønskelig, kan dere sammenligne det resulterende bildet med det opprinnelige kartet og kontrollere lovligheten av disse handlingene.

 

Vår forskning er ennå ikke avsluttet, den bør videreføres i forbindelse med eksperter innen skandinavisk inorrøn mytologi. Men etter vår mening, med de materialene vi allerede har nå tyder det på at territorium i Ingusjetia ser lovende ut for videre studier. Dette vil også bidra til å klargjøre "mørke" steder i mytologi, samtidig styrke vennskap og forståelse mellom nasjonene.

 

 

For en eller annen grunn tror jeg, at til Ingusjetiske ånd skal det være nærmere ånd av skandinavisk norrøn mytologi.

 

Mytologi av vikingene, krigere og militære ledere. Den gir alltid en alvorlig og sublim inntrykk på dem som kommer i kontakt med den. Spor av skandinavisk norrøn mytologi, kan du også finne på territorium i Ingushetia (Nord Kaukasus).

 

Jeg skulle akkurat til å gå over til den skandinaviske mytologi. Yggdrasil - i norrøn mytologi, er verdenstreet en gigantisk asktre. På toppen av Yggdrasil sitter det en klok ørn, og mellom øynene hans sitter det en hauk som heter Verfolne. Yggdrasils røtter gnager en diger orm som heter Nidhogg. Kjeklingen mellom ørnen på toppen og ormen ved røttene, formidler et ekorn Ratatosk som springer opp og ned med budskap mellom de to. Yggdrasil har også fire hjorter som beiter i løvet på trekronen. I tillegg er det en annen hjort Eiktyrne med eik horn og geiten Heidrun som spiser bladene stående på taket av Valhall.

 

Visjonen av Gylfe om skapelsen av verden.

 

Hvor levde Yme (Ymir)? Og hva spiste han? - spurte den veifarende.

 

Kua Audhumla ble skapt i møtet mellom varmen og kulden, isen smeltet og begynte å dryppe. Av dråpene oppstod det liv det er slik Audhumla ble skapt og den livnærte Ymir med melken sin. Imens hun slikket de saltdekte steinene, så dukket det opp på første dag menneske hår, på den andre dagen - et menneskelig hode, og den tredje dagen - var det en hel mann ved navn Bure. Han var veldig vakker, høy og sterk. Hans sønn Bor giftet seg med ei jotnekvinne og fikk tre sønner: Den eldste fikk navnet Odin, den andre Vilje og den tredje Ve. De er æser.

 

Sønner av Bor, kom ut på en hav kyst, der de fant to trær og skapte en mann og kvinne av de trærne. Den eldste sønnen Odin ga de sjel og liv, den andre ga de sinn og bevegelse, den tredje ga de utseende, tale, hørsel og syn. Mannen ga de navnet Ask som betyr asketre og kvinnen Embla som betyr piletre. Fra disse to menneskene nedstammer så alle de æsene som bor i byen Midgard.

 

La oss se på kartet over Ingusjetia. Vi ser elva Assa - 1ES på Ingusjetisk. Ordet æser i skandinavisk norrøn mytologi og navnet på Ingusjetisk elv Assa (1ES) er ikke tilfeldig. Fra roten Es er det dannet Esti som betyr (vår kornell og aske tre) på Ingusjetisk. På kartet ser vi en trestamme som sammenfaller med linjen av elva Assa og dermed fungerer Assa som verdenstree Esti (på Ingusjetisk asketre).

 

Vi må finne kuen som slikket de salte steinene. Mange vet at det eneste stedet i Ingusjetia, hvor salt ble utvunnet før i tiden var Dattykh (et område i Ingusjetia). Vi ser på denne områden på kartet og ser hode til kua, munnen til kua berører salt steinene akkurat på område Dattykh. Fra salt steinene kom det først hår som vi også ser på bildet, og deretter ser vi et avbilde av et menneske. (Bure stamfaren til æsene) Vi ser også et ekorn, trekronen, hjorten, geiten, ørnen og hauken.

 

<bilde>

<bilde>

 

"Ulven Fenris krevde at noen tok hånden sin i kjeften hans og den eneste som turte det var Ty. Ulven Fenris bet av høyre armen til Ty på et området som nå kalles Ulvens ledd. Fenris klarte ikke å svelge Vidar (sønnen av Odin). Vidar satt foten sin ned i ulvens underkjeve, grep overkjeven til ulven med begge hendene sine, og rev den i stykker. Alle skomakere i hele verden måtte spare en lapp fra hvert eneste produkt de lagde. De lappene ble sydd på den ene skoen til Vidar.

 

På kartet ser vi en ulv med brukket kjeve, og i den ser vi en høyre arm, og sko med tykk såle.

<bilde>

<bilde>

 

Bersnako Gazikov

Adresse: bersnako.gazikov@mail.ru


 

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil