Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Hvor kommer grisen fraSkriv ut Utskrift

Et kåseri om grisen.

Karakter: 5

Bokmål - KåseriForfatter:


Svinekjøtt er veldig godt! Det finnes griseknoker, svinekoteletter, syltelabber og grisehode. Min favoritt er derimot marsipangrisen. Kjælegrisen har en svært god luktesans, og kan gjerne brukes som sporhund. Sporgrisen blir spesielt brukt til å lete etter sprengstoff, våpen, narkotika og mat. Kjælegrisen er også kalt for trøffelgris, fordi den er veldig glad i sopp.

 

Grisen kommer fra butikken. Særlig i byen. I frysedisken finner man svinekoteletter og andre lekkerbisker, eller lekkergriser som det blir kalt. Svinepizza er også en delikatesse i dag. Altså, grisen kommer fra butikken. Her blir den bygd sammen som en eller annen legofigur, pakka inn i plast og lagt i butikkhyllene. Grisen er selfølgelig svindyrt. Er man en heldiggris kan man derimot få grisen billig.

 

På landet, derimot. Her veit de rare, kriste bondeknølene med kjeledress hvor grisen egentlig kommer fra. Dersom du spør en vestlending svarer han enkelt “Grisen er gjeven frå Gud”.

 

Det er ikke alle som spiser gris. Muslimer, ortodokse og jøder spiser ikke gris. Dette er mest sannsynlig av vegetariske grunner, men det religiøse spiller også en liten rolle.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish