Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
ForsovingSkriv ut Utskrift
Kåseri om vanskelige morgenstunder
Bokmål - KåseriForfatter:


Det er det samme slitet hver morgen... Å komme seg opp av senga. Hvordan? Skal du stå opp tidlig for å dra til syden eller et annet interessant sted pleier det å gå greit. Du er full av forventninger og vil ikke kaste bort tida på å sove. Men er det skolen du må opp tidlig for å rekke er det værre.
Jeg har prøvd mange forskjellige metoder for å klare å stå opp. En gang prøvde jeg å ha et kakestykke (krydderkake) stående på bordet i den andre enden av soverommet mitt. Så når klokka ringte lukta det krydder i hele rommet, og jeg fikk lyst på kake. Jeg sto opp, henta kaka og tok den med meg tilbake i senga. Ja, jeg var kjempelur den mårran. Jeg sovna med kaka i hånda, og ble plaget flere netter fremover med krydderkakesmuler i senga. Greit, så var kanskje ikke krydderkake det rette alternativet allikevel. Kanskje et eple eller  en gullerot ville ha vært bedre... Ikke så mye smuler og slikt....


En annen gang prøvde jeg en annen variant. Alle elsker vel å ligge "bare 5 minutter" til i senga etter at klokka har ringt? Altså, det finnes selvfølgelig folk som foretrekker å hoppe ut av senga med en gang de våkner, men de flest er nok som meg tror jeg. Vil bare sove litt til... Av denne grunn tenkte jeg at kanskje jeg kunne sette klokka på 15 minutter før jeg egentlig trengte å stå opp kunne jeg kanskje klare å stå opp til vanlig tid etter bare 5 minutter i senga tre ganger. Dette gjorde jeg, og når klokka ringte etter 15min tenkte jeg ikke overaskende: "Bare 5minutter til", sovna og forsov meg igjen...Som vanlig.
Nei, å stå opp om morran er jammen meg ikke enkelt. Jeg har prøvd å legge alt klart dagen før, klær, ferdigpakket sekk, men alt blir bare stress uansett hvordan jeg gjør det.... Et tips som jeg ofte hører er ”legg deg tidligere!” Dette fungrer atlså ikke. Har prøvd det også jeg. Jeg får vel bare leve med min skjebne som syvsover og prøve ut flere stå-opp triks for å kanskje finne et som fungerer en dag.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish