Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
CapsSkriv ut Utskrift

Hva er så spesielt med dette hodeplagget som gjør at den ikke tillates på alle skoler?

Bokmål - KåseriForfatter:


Hvorfor ikke caps? Hva har egentlig lærerne imot capser? Er de redde? Jeg personlig har vært ivrig bruker av caps som hodeplagg i store deler av livet, jeg elsker capsen, klarer meg nesten ikke uten!! Capsen er en del av meg, nesten akkurat som min beste venn.

 

Capsen beskytter mot sola og eventuelt vær og vind, de fleste bruker den bare om sommeren og høsten pga sol. Men jeg mener at capsen har langt større fordeler, ikke bare at den beskytter mot sola. Capsen får deg til å se bra ut, hvertfall de fleste. Viss du har bustete hår om morgenen så kan du bare ta på capsen, etter hvert får capsen håret til å ligge. Med caps trenger du nødvendigvis ikke solbriller + at den beskytter ansiktet og hodet for ultrafiolette stråler og dermed minsker kreft faren, i hud og hjerne.

 

Mannlige jøder er veldig opptatt av å dekke til hodet/månen i respekt og ærbødighet for gud. Slik føler jeg det også. Med andre ord har jeg et spesielt forhold til caps. Capsen er utvalgt av meg selv til å beskytte meg, akkurat som at jøder har noe på hodet.

 

Så derfor lurer jeg på hvorfor jeg ikke kan bruke capsen på skolen?? Jeg har flere ganger bemerket at jeg føler meg naken uten capsen, men lærerne sier nei.nei administrasjonen har bestemt at det ikke skall brukes caps, mimimi.

 

Hva er administrasjonen? Er administrasjonen et makt-organ som har rett til å kle meg naken? Ja, jeg føler meg rett og slett avkledd og naken uten capsen min. Er ikke Norge et demokratisk land , der alle har rett til å si og mene det de vil, så lenge det ikke skader noen personlig? Hvis noen skulle føle det slik, så skal jeg selvfølgelig ta av meg capsen i denne personens nærvær. Inne i en kirke tar jeg selvfølgelig av meg capsen i respekt for den gamle kristne tradisjon. Men den norske skolen i våre dager påberoper seg jo å være uavhengig i forhold til en spesiell religion. Vi har blitt flerkulturelle –hurra! Nå kan vi tro på hva vi vil, kle oss som vi vil og være flotte samfunnsborgere uansett utseende. Er det ikke fantastisk at verden har gått framover, dere!

 

Det er vi den oppvoksende generasjon som er fremtiden!!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish