Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Alkoholens konsekvenserSkriv ut Utskrift
Oppgaven beskriver hva som skjer når man drikker, og hva som skjer hvis man drikker over lang tid.
Bokmål - TemaoppgaveForfatter:Hva skjer når man drikker alkohol?

Alkohol er en cellegift som påvirker alle organene i kroppen, men det man legger mest merke til er i hjernen. Reaksjonsevnen blir mindre, styringen av kroppens muskler blir dårligere, evnen til å tenke svekkes. Slike forandringer skjer 10-20 min. etter man har drukket det. Alkoholen irriterer magesekken, reaksjonene av det kan være blødninger eller brekninger hvis man drikker for mye. Immunforsvaret blir så svekket når man drikker, så ved å drikke alkohol mens du har en infeksjon er som å helle bensin på et bål. Dette er de følgene som kommer av alkohol rett etter man har drukket alkohol.

 

0.5 i promille: Humøret, bevegelsene og oppførselen blir forandret. Man får problemer å huske og konsentrere seg.           

1 i promille: Man begynner å gå ustøtt og snøvle når man snakker.

2 i promille: Syn og hørsel blir dårligere. Man føler seg trøtt, sløv og kvalm. Ingen selvkontroll

3 i promille: Man har ikke kontroll over urinblæren, fare for å bli bevisstløs. Muskelkontrollen er veldig dårlig fordi lillehjernen er på dette tidspunktet blitt totalt alkohol forgiftet. Dette kan være dødelig.

 

Hva skjer når man misbruker alkohol over tid?

Immunforsvaret blir dårligere, både mens man drikker og på lang sikt.

 

Lever: All alkohol brytes ned i leveren, og derfor kan langvarig misbruk ødelegge leveren og gi skrumpelever. På menn kan skrumplever føre til impotens og skrumpede testikler, hos kvinner blir det større risiko for spontanabort og nedsatt sjanse for å bli gravid. Skrumplever kan ikke helbredes, men man kan bremse utviklingen ved å slutte å drikke.

 

Depresjoner: Høyt forbruk over lang tid kan medføre sterke depresjoner.

 

Hjerte: Man får høyere blodtrykk. Høyt forbruk over lang tid gjør hjerte svakere, nedsetter pumpefunksjonen og kan forårsake åreforkalking.

 

Nedbygging av muskelmassen: Produksjonen av testosteron synker, og store inntak av alkohol virker derfor nedbrytende på kroppens muskeler.

 

Kreft: Sjansene for å få kreft i munn, spiserøret og strupe øker med alkoholforbruket.

 

Alkohol er et stoff som man kan bli avhengig av. Da har man et konstant sug etter alkohol, og gjør hva som helst bare for å få i seg det. Mange bruker opp alle pengene sine på alkohol fordi de ikke klarer å stoppe.

Her er noen tegn på at en person er avhengig av alkohol:

- Man er rastløs i perioder man ikke drikker.

- Søvnproblemer

- Glemmer å spise

- Tåler mer og mer alkohol

- Føler seg uopplagt

- Drikker for å dempe stress, angst og depresjon.

- Deltar bare i fritidsaktiviteter der det drikkes alkohol

 

Hva er egentlig alkohol?

C2H5OH sier ikke mye for de fleste, men dette er faktisk den kjemiske formelen på etanol som er det som er alle drikkevarer med alkohol i. Bort sett fra hjemme brent sprit som kan inneholde metanol i stedet for etanol. Dette er et livsfarlig stoff.

 

Det som gjør dette stoffet så populært for oss mennesker er rett og slett at alkoholen bedøver hele hjernens funksjon. Dette gir en god og rusende følelse. Siden man ikke tenker helt "klart" får du mindre hemninger og blir "friere." Kroppen føler seg god og varm og du blir glad. Man kan få drikker med alkohol i så svake som lettøl med litt over 2 % til sprit opp til 96 %. Dette er det sterkeste som er mulig å få til drikke og er ekstremt farlig for kroppen. Alkohol er populært som festdrikk, da brukes mest hjemmebrent, eller til middag og selskaper, til dette er finere drikker som vin og champagne mer brukt.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish