Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Eva & Adam; Ikke som en dansSkriv ut Utskrift
Bokanmeldelse av Eva & Adam.
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


Måns Gahrton har skrevet 7 bøker om Eva & Adam, dette er hans 8.

 

De 7 andre bøkene har handlet om kjærlighet og konflikter. Eva og Adam har stått overfor mange valg, og de har ofte kranglet, men kjærligheten har holdt dem sammen. Også ”Ikke som en dans” er full av morsomme illustrasjoner, som er illustrert av Johan Uenge. Eva og Adam er jo svenske bøker, men de er oversatt av Tone Aasen, som gjør at vi også kan kose oss med de morsomme bøkene på norsk.

 

I Ikke som en dans, er det forskjellene mellom Evas og Adams interesser, personligheter og ikke minst forventninger til hverandre som gjør ting vanskelig. Adam syns det er utrolig morsomt å være sammen med Eva. Noen dager er han hjemme hos Eva og kysser og prater; andre dager spiller han fotball sammen med bestekameraten Alexander. Eva syns ikke så mye om at hun og Adam ikke er så mye sammen. Hun vil at Adam og hun skal finne på ting sammen i fritiden, og at han skal bli venn med vennene hennes. Hun vil at Annika og Tomas skal bli et kjærestepar, så alle fire kunne henge litt sammen. I dette spleiseforsøket krever hun at Adam skal bli venn med Tomas, noe som gjør at Adam får problemer: Skal han gjøre som Eva ønsker, eller skal han være trofast mot bestevennen Alexander? Forholdet mellom Eva og Adam settes på en enda hardere prøve når Eva bestemmer at de to skal begynne på swingkurs. Adam har ikke lyst i det hele tatt, men blir med likevel, samtidig som han klart sier i fra at han er der mot sin vilje, til Evas store irritasjon. Og når Adam i tillegg vrikker foten på skateboardrampen og skulker neste dansetime, ser det svært mørkt ut for det ellers så forelskede kjæresteparet.

 

”Ikke som en dans” er en av de morsomste Eva & Adam bøkene jeg har lest. Boka passer for de i alderen fra 10 år til 13, og til alle andre som vil lese en lettlest bok. Illustrasjonene er fine og får deg litt mer satt inn i handlingen, syns jeg. Denne romanen blir ikke kjedelig, absolutt til å anbefale!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish