Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Dalai LamaSkriv ut Utskrift
Handler om hvordan Dalai Lama får landet Tibet til å bli et selvstendig land.
Bokmål - ArtikkelForfatter:


Dalai Lama er en buddistisk monk og fredspolitiker. Dalai Lama bodde i et buddhistisk land som heter Tibet, der han var Tibet sin religiøse leder som strevde for å få Tibet til å bli en selvstendig stat. Det hele startet i 1940-årene da Tibet ble okkupert av Kina. Kinesiske myndigheter mente Tibet var en del av Kina, mens tibetanerne viser at Tibet er et land med en egen religion, egen kultur og et eget språk. Mange tibetanere arbeidet derfor for at Tibet skulle bli en selvstendig stat som ikke er underlagt av Kina. Dalai Lama ledet derfor motstanden mot Kina i tråd med buddhismens lære.

 

Dalai Lama mener at å oppnå fred og lykke for alle mennesker er det eneste riktige politiske mål man kan ha sier han.Og for å oppnå en slik verdensfred må alle mennesker ha medfølelse med hverandre.

 

I 1989 fikk Dalai Lama fredsprisen fordi han oppfordret tibetanerne til ikke å bruke vold, og for arbeidet for en fredelig samtale mellom Kina og Tibet.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish