Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Bruk av skoleuniformer på norske skolerSkriv ut Utskrift

Handler om skoleuniformer, om man burde ha det eller ikke.

Karakter: 5

Bokmål - ArtikkelForfatter:


Jeg synes at man burde begynne med uniformer fra og med 8. klasse fordi da starter klær og mote på alvor spesielt for jentene. Når man bruker uniform eliminerer man på måte rik og ikke rik. Ungdommer nå for tiden er veldig opptatt av og ha ”merkeklær” for meg er det, det samme om jeg har kjøpt genseren min på Cubus eller JC. For mange ungdommer understreker det å ha merkeklær å være rik, men for de som er litt mindre rikere, blir de som oftest mobbet på grunn av klærne. Genserne kan nærmest være identiske men det lille merke som er sydd på genseren har vist vært en god del mer penger en den andre ”billig” genseren.

 

Det har også vært et problem at menge jenter klær seg med små topper og miniskjørt. De går rundt halvnakne og tror det er kult, for mange foreldre er dette helt uakseptabelt. mange av jentene bryr deg ikke om det er kaldt, men skal kle seg ”kult” det forårsaker lungebetennelse og andre sykdommer.            

 

En annen viktig ting er at det minsker kjøpepresset til foreldrene og forelderene kan bruke pengene til mange flere fornuftige ting som foreksempel barnesparing eller noe annet fornuftig. Barnetrygden er jo ikke til for bare dyre klær, og etter noen ukers tid krever ungdommene nye dyre klær uansett.

 

En annen ting som strider imot skoleuniformer er at barna ikke får være med på å velge sine egne klær, fordi alle har ulikheter og mange kan føle seg undertrykt. De får ikke være forskjellige, og i hvert fall ikke kreative. Man føler at man blir gitt kommandoer, som i militæret der en bestemmer alt og ingen andre får lov til og bestemme. Men det og ha uniformer betyr ikke at man har eliminert mobbing og merkeklær.

 

Min konklusjon er at alle skolene i Norge holder et valg for foreldrene om man skal bruke uniform eller ikke. Det viktigste for meg er at man skal lære på skolen ikke tolke skolen som et sted der man kan vise seg frem, og når man først er på skolen for å lære hvorfor ikke ha på ordentlige klær, Som kanskje minsker mobbing. Så jeg mener at så lenge ungdommene på skolen lærer mest mulig ut av og gå med uniformer synes jeg man burde innsette en regel for det. Jeg skjønner godt at ungdommer vil bestemme hva de vil ha på seg derfor kan ungdommene heller være med på og designe klærne, og kanskje man kan lage flere så man kan stemme etterpå.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish