Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Alf Prøysens oppvekstSkriv ut Utskrift

Kort tekst om oppveksten til Alf Prøysen.

Bokmål - FaktaoppgaveForfatter:


Hjem: Alf Prøysen ble født i 1914 i Ringsaker, der vokste han opp som gjetergutt og sveiser. Han bodde på en fattig husmannsplass i Hedmark. Både moren og faren hans hadde vært legdebarn. Det var alltid lite penger i prøysenstua men han sultet ikke. Mora hans var flink til å fortelle eventyr og Prøysen satt ofte og tegnet mens hun fortalte eventyr og historier. Poser og innpakningspapir ble fylt av tegninger for det var ikke lett å få tak i tegnepapir. Da han ble litt større melka han kuer ved siden av at han fikk jobb som grisekokk.

 

Han fikk tak i et gammelt trekkspill en dag som han lappet sammen og øvde seg på. Snart hadde han også nok penger til å kjøpe en gitar som han sang en sang han hadde hørt mens han spilte litt.

 

Skole: Han ble flink til å skrive da han begynte på skolen, så han skrev ofte stilene for vennene sine for å tjene en femtiøring. Han trivdes godt på skolebenken. Han kunne lese allerede når han var 5 år. Han hadde det ganske kjedelig i friminutta, bare noen få ganger fikk han sjansen til å være med de andre gutta og spille ball, det var når en annen gutt var borte fra skolen. Alf oppnådde å få et fortsettelseskurs på skolen i nabobygda. Han ønsket seg inn på middelskolen men det kom for godt fram i kortene at han ikke kunne oppnå noe slikt. Han fikk nøye seg med enda et års utsettelse på fylkeskolen.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish