Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
BoeingSkriv ut Utskrift

En faktatekst om Boeing - et amerikansk flyselskap.

Bokmål - TemaoppgaveForfatter: Anonym
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Boeings hoved kontor ligger i Chicago, men der det produseres mest fly er i Seattle. Som du kanskje har skjønt er Boeing et amerikansk selskap.

 

Boeing ble grunnlagt den 15. Juli 1916 av William E. Boeing og George Conrad. Det tok ikke lang tid før George sluttet i selskapet. Da ble William sjef.

 

Den første bestillingen var fra marinen om og levere 50 fly til 1. verdenskrig. Men etter krigen ble det en lang tørke, ingen bestilte noe så de begynte og selge møbler i stedet. Men etter en stor satsing på militær fly kunne Boeing si de var verdensleder av militærfly.

 

I 1929 da Boeing fikk kontrakt med flyfrakt av post ble et søsterselskap dannet; Boieng Air Transport også kalt BAT. BAT tok også med seg passasjerer. Med en modell-80 kunne de ta med 12 personer. I 1929 slo BAT og Boieng seg helt sammen igjen og het nå United Aircraft and Transportion. I 1930 kom det mange nye fly og spesielt bombeflyet B-9.

 

Disse årene var preget med stor konkurranse fra McDonnel med blant annet DC-2 og DC-3, men i 1934 ble det ikke tillatt at flyprodusentene fraktet post så Boieng måtte splitte seg til United Air Lines, United Aircraft og Boeing Airplane Company.

 

Under alt dette forlot William selskapene. Under 2.verdenskrig satset Boieng på militær fly, noe som lønte seg. Men etter denne krigen ble det tørke igjen og Boeing måtte sparke 7000 ansatte.

 

Under den kalde krigen brukte Boeing tid på og forske på romfart spesielt tegnet de en rakett som liknet veldig på den som kom til månen ca. 20 år senere. Så utviklet de Boieng 747 som ble en kjempe suksess og som var verdens største fly helt til Airbus A380 kom. Boeing 707 ble også en stor suksess og ble produsert helt til 1991. På 1990 tallet ble Boeing slått sammen med Mcdonnel og Rockwell International Corporations. Nå utvikler Boeing en 787 dreamer som skal konkurrere med Airbus A380.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish