Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
JulenissenSkriv ut Utskrift
Et kåseri om nissen. Denne hyggelige karen som kommer med julegaver hvert år.
Bokmål - KåseriForfatter:


Da jeg var liten, var nissen et stort mysterium. Når man først tenker over det er det jo mange ting man lurer på når det gjelder nissen. Et av de viktigste spørsmålene er jo selvfølgelig HVOR snill man må være for å få en julegave. Får Saddam Hussein en velfylt julestrømpe for eksempel? Og hva med George W. Bush? Ligger han godt an? Egentlig tror jeg at foreldrene og nissen har inngått en avtale som innebærer at foreldrene sladrer til nissen og at nissen sladrer til foreldrene. Målet med dette er å kutte ned på julegavebudsjettet så mye som mulig, og å sørge for at vi aldri får det vi fortjener.

 

Videre kan man jo lure på hva nissen gjør i sommerferien? Driver han med fluefiske for eksempel? Eller ferierer han ved Middelhavet og koser seg i en rød plysj-speedo med hvit pelskant? Og tar han da av seg sin pene nisselue?

 

Og hva er det forresten med denne rødfargen? Hvorfor har nissen RØD drakt? Sjokkrosa hadde vært mye kulere…og med svart hadde han jo spart masse penger på renseriregningen, bare tenk på alt det sotet (disse pengene kunne jo foreksempel gått til julegavebudsjettet). Og han hadde kanskje sluppet all soten i det hele tatt hvis han hadde stjelt litt av Harry Potters flumpulver (i stedet for å krype ned alle pipene).

 

Et annet interessant spørsmål er jo julematen, eller i nissens tilfelle, grøten. Hvordan kan noen bli så begeistret for grøt? Grøt er guffent, uansett hvor mye kanel, sukker og mandler man pynter med. Jeg tror forresten at foreldrene og nissen har inngått en avtale her også, bare se på hvem som får mandelen. Egentlig så tror jeg nissen er blitt lei av grøt de siste årene og begynt å spise smultringer i stedet. Han ser i hvert fall sånn ut.

 

En annen ting man kan lure på er jo om nissen og Rudolf er i slekt med Tor med hammeren og bukkespannet hans. Det er jo mange likhetstrekk: begge flyr rundt på himmelen med sleder, vogner og dyr som løper rundt i full fart uten noe synlig fotfeste. Begge to er store og kjente menn, men usynlig for folk flest. Alle vet hvor de bor, men ingen vet hvor det stedet ligger. Nissen burde forresten ta med Rudolf ned på travbanen en gang. Bare tenk på alle de pengene han kunne ha håvet inn. Disse pengene kunne jo også selvfølgelig også gått til julegavebudsjettet!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish