Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Som å vise Jesu korsfestelse live
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Ayrton Senna dør momentant da en ukjent gjenstand penetrerer hjelmen og hodeskallen hans. "Det var som å vise Jesu korsfestelse live på internasjonalt TV", kommenterte Bernie Eccelestone, sjefen for hele F1-sirkuset.

Å si at Ayrton Senna var en stor sportsstjerne er en mild understatement. Senna var elsket av millioner. Tilbedt som et overnaturlig menneske av hele Brasil. Større enn Pelè. Presidenten erklærte fire dagers landesorg ved hans død, og millioner av mennesker flokket gatene i Sao Paolo da kisten hans ble kjørt til sitt hvilested under en parade som var en folkeelsket konge verdig.


Det er vanskelig for oss nordmenn, de fleste uinnvidde i Formel 1`s dramatiske verden, å forstå den type tilbedelse som gis de store innen sporten. Det er liksom ingenting her hjemme som kan sammenlignes. Vi foretrekker våre helter som ekstraordinære men allikevel vanlige mennesker. Bjørn Dæhlie eller landslaget til Semb, de skal alle være best, men allikevel må de gå i lusekofte og være med på Gutta På Tur, slik at vi alle kan se med egne øyne at innerst inne, så er de ikke annerledes enn oss andre, det kunne vært naboen.

Formel 1 er noe helt annet. Det transcenderer det vanlige mennesket, nettopp det er dets store mål. Å tøye grensene for hvor ekstreme krefter et menneske kan tåle, til det maksimale. Til det ikke går lenger.
Alt i sporten er så ekstremt, at det for lengst har gått over til bare å ligne en science fiction film for oss dødelige.

Men vi som følger denne sporten vet at våre helter når som helst kan skyte av banen, knuses inn i vegger og brennes til døde foran våre øyne. Live.

Men det er dit du må ville dra, til grensen mellom det å leve i ekstase og det å dø plutselig og voldelig når som helst, hvis du skal kjempe i verdens farligste, mest dramatiske, mest ekstreme og mest glamorøse arena; Formel 1.
Og da blir også belønningen så mye søtere.

I land som Italia, England, Frankrike og Tyskland tar de sine F1 helter alvorlig. Det har de gjort i alle 50 år sporten offisielt har vært drevet. Men ingenting, selv ikke de italienske tifosiene`s sinnssyke beundring av sine Ferrari helter kan matche den tilbedelse en F1 pilot kan få fra Brasil. Det fikk verden se under Senna`s storhet.

Aldri før har en sportshelt så til de grader båret en nasjon på sine skuldre, vært deres håp, deres stolthet, deres identitet, som det Ayrton Senna var for hver eneste brasilianer, uansett alder eller sosial status.
Neste sideKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish