Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Politikk i fotball
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hvilket skaper en glimrende overgang til spansk fotball (man skulle tro dette var tilrettelagt av en profesjonell, ikke sant?). Navnet Real, som betyr Royal - kongelig, er betegnelsen på lag som historisk spilte for konge og fedreland, og den økonomiske elite.
Særlig i hovedstaden Madrid har det vært alvorlige slag mellom fans av Atletico Madrid og Real Madrid. Atletico og United er omtrent å sammenligne med-kameratene fra norsk fotball, altså god gammel (rødt) samhold.


De senere år har Real Madrid og Barcelona utpekt hverandre som erkefiender, spesielt nå som Atletico foretok en Manchester City og dumpet ned en divisjon. Likevel deler lagene byen, og selv om skillene ikke lenger er så sterke i henhold til hvem som tjener hva (eller hva de kunne tenke seg å stemme på), så er det en viktig skillelinje mellom hvilket lag man holder med.

Så hva betyr da alt dette? I dag har vi ikke lenger de samme klasseskillene som tidligere preget samfunnet. Forkjærlighet for det ene eller det andre laget går ofte på tvers av familier, og det er ofte avhengig av rene tilfeldigheter. Men for enkelte er det fremdeles viktig. Irene har f.eks. fortsatt den engelske undertrykking så friskt i minne at de bare kan holde med tre lag - de tre som alltid har omfavnet dem (selv i Manchester United spiller det i dag irske landslagsspillere).

- For meg er det United, det er Celtic og det er Shelbourne. Shelbourne fordi det er her, Celtic fordi det er vårt (les: katolikkenes) lag i Skottland og United fordi det var dem av de tre som tiltrakk meg da jeg begynte å følge fotball, sier Dave.
Men per i dag er det vel helst på andre områder fotballen får politisk betydning. Da Vålerenga tok et oppgjør med de nazistiske elementene i sin tilhengerskare, foretok de et grep som gjorde dem svært populære blant store deler av befolkningen i Norge generelt og Oslo spesielt. For noen år siden kunne det hagle bananer fra enkelte supportere dersom et lag stilte med en farget spiller- i dag vil de fleste lags tilhengere pipe unisont bare en person ser stygt på en spiller fra et annet land.

For siste del av artikkelen, trykk her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish