Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Politikk i fotball
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonÅrlig er det tumulter, og hele Skottland har etter hvert tatt standpunkt til et av lagene. I tillegg feirer irene Celtic som sitt eget, mens de fleste engelskmenn har en sympati for Rangers. Mange personer har dødd under eller etter disse oppgjørene som går under navnet ¿the old firm¿. Senest for to år siden ble en Rangers-supporter knivstukket av en rasende Celtic-fan. I de senere år har man foretatt en rekke tiltak for å minimalisere konflikten mellom to leirene. Blant annet har en rekke katolske spillere spilt på Rangers, og Celticledelsen har invitert til arrangementer på tvers av religiøse og sosiale grenser.


Knivstikking har også skjedd i oppgjørene mellom Manchester City og Manchester United. I 1975 sendte den gamle United-legenden Brian Law sine gamle lagkamerater ned en divisjon i et oppgjør mellom de to klubbene, og i de etterfølgende tumultene ble en City-supporter stukket ned og drept av en svært dårlig taper - som nektet å godta at Law ikke bare hadde gått over til fienden, men at han også senket sine gamle kamerater.

- Mitt livs verste mål, har Law sagt om hendelsen. Det underlige (i forhold til Machester-bataljene) er at det var United som historisk sett har vært arbeiderklassens lag, mens det i dag er City som er grassrotas lag. Onde tunger hevder også at City er Manchesters lag, mens United-fans stort sett bor i London.

I hovedstaden har en rekke andre lag sine disputter. I nord har Tottenham og Arsenal gjennom tidene utkjempet en rekke slag - både på, og utenfor banen. I sør har Wimbledon og Chelsea i den senere tid utpekt hverandre til erkefiender. Også her er det lett å skille i forhold til sosiale lag, Chelsea tilhører et av de finere strøkene i det sørlige sentrum, mens Wimbledon mer er et lag som tiltrekker seg fans med slunkne lommebøker. Et tredje lag, Millwall, er den virkelig slemme gutten i klassen - men deres argeste motstander er waliserne i Cardiff. En slags byen mot bønda, bare med mye mer vold.

Tottenham - Arsenal bataljen er imidlertid en mer ufarlig feide, med mye ufrivillig humor. Det forekommer selvsagt også vold og alvorlige uoverensstemmelser her, men det er et par mindre alvorlige episoder som har preget deres ¿konflikt¿. Det har vært krangel fra første stund, og det hevdes at den ene klubben regelrett har stjålet hjemmebanen til den andre. Siste skudd på stammen var i 1995 da Arsenal ble slått 2 - 1 i finalen i Cupvinnercupen av Real Saragoza. Det siste målet ble skåret av en herremann med kunstnernavnet Nayim. Han hadde tidligere spilt flere sesonger i Tottenham, og den dag i dag feires målet hans med en slik intensitet at man skulle tro det var Tottenham som vant cupen - og ikke Real Saragoza.

For neste del av artikkelen, trykk her!Kommentarer fra brukere

bjørn arne 16/01/2006 - 13:39

i am a football suporter who love to fight i love to kick the crap out of other people

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish