Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Hvorfor jeg hater det norske landslaget
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Da Norge slo England i fotball (i 1981) var jeg en liten sneip, og jeg husker godt at det var vel så stort som nyttårsaften, søttende mai og de få bursdagene jeg hadde opplevd til sammen. Når Norge slo Brasil omtrent 17 år senere følte jeg i grunnen bare likegyldighet og en smule irritasjon.Mellom de to hendelsene har det skjedd uendelig mye med kvaliteten på norsk fotball og heller ikke så rent lite med meg selv. Men det er hovedsakelig det første som spiller inn på mitt enorm hat for fotball på nasjonalt plan. I hvert fall i forhold til det som heter Norge og som til de grad er skal være så rødt, hvitt og blått hele tida.
Jeg tror det skjedde omtrent i det de første latterlige vikinghjelmene kom. Dette var på den tiden vi hadde OL på Lillehammer og en hel nasjon i tillegg hadde malt seg i ansiktene og det fantes vel nesten ikke en idrettsgren hvor man ikke hadde lagd sånne teite sanger om hvor eksepsjonelt gode man var og i hvilken grad vi skulle knuse alle andre.

Så fulgte en haug av år hvor folk snakket om ”breakdowns”, ”Flo-pasninger”, ”spill i bakrommet”, ”gjennombruddshissighet”, ”antall pasninger i lengderetninger”, ”den bakre firer har full kontroll” og ”soneforsvar”. På Grønland har man visst en haug med betegnelser for snø, i Norge har vi som du ser en rekke betegnelser for gørr kjedelig fotball.
Drillo ble lansert som en som burde trene Brasil, hele den ikke-norsk språklige verden sukket og ristet på hodet. Men vi slo oss på brystet og mente at det var resten av verden som hadde et problem. Vi hadde nemlig re-oppfunnet fotballen. Dette var framtiden. Dette var Boklöv-stil, skøyting og bloddoping i form av fire menn i forsvar og en høy jævel i angrep.
Midt oppe i alt dette sto jeg og ble mer og mer sikker på at dette ikke var noe jeg kunne vedkjenne meg. Forskjellene mellom Bjørn Dæhlie, som jeg allerede hadde mislikt en stund, og Tore Andre Flo ble mindre og mindre. Jeg ble litt trist inni meg hver gang en nordmann begynte å spille på mitt engelske favorittlag og jeg gruet meg grundig til å lese avisa dagen etter en vellykket serierunde for enten Sunny, Litj-Ivers eller Flonaldo.
Så begynte det å gå grundig til helvete med norsk fotball. Jeg ble ikke egentlig så veldig glad, men jeg skal innrømme at jeg smilte litt for meg selv da vi gikk på noen hjemlige smeller og tapte mot lag som vi for lengst har hevet oss over og forbi. Samtidig fortsatte avisene å skrive om de norske ”heltene” i England: Samma faen om de satt på benken eller på tribunen, flittige sportsjournalister greide fortsatt å grave fram historier som kvalifiserte til tosiders artikler. ”Solskjær så toppkampen direkte på TV, nærmer seg benken” og ”Flonaldo ble byttet inn, og satte fart i Rangers-angrepet de siste femten sekundene”. Og så måtte jeg spørre meg selv om det egentlig var laget eller pressen som var det største problemet. Neste år spilles i hvert fall VM kjemisk fritt for nordmenn. Hvis ikke Rune Pedersen kommer å stjeler showet og overskriftene da.


Les også
- Kjærlighet blir til hat - da Henning begynte å hate fotball
- Hvorfor jeg hater Manchester United
- Hvorfor jeg hater Liverpool...
- Hat og elsk med samme sinn?


Kommentarer fra brukere

love yah 18/02/2004 - 17:43

driiiiiiiiiiiiiiit bra azz...Norge sucks

Fredrik 23/02/2002 - 15:46

jeg skjønner ikke hva quisling har med norsk fotball å gjøre, men det med vikinghjelemer og maling var en kul ide. jeg er sikker på at de har en hel haug med ord i england og......

Kåre K 29/11/2001 - 21:24

jeg er enig at "vi" må støtte Norge i idrett og alt annet, men man trenger allikevel ikke å dyrke det som om det er det som teller her i verden!!!

kim syvaldsen øren 02/11/2001 - 10:40

Hvis du ikke har fått med deg at quisling blir brukt som ord for å beskrive en landsforæder så blir det litt vanskelig å diskutere med deg. Men skal forsøke å komme meg ned på ditt nivå.

Jeg mener at det er et svik mot dine forfedre å ikke støtte ditt eget land! Det er her du er født og oppvokst, og dermed bor du støtte det norske landslage og ikke hate det.

Mats 02/11/2001 - 08:50

Quisling var en nasjonalist som antageligvis runket seg med det norske flagg og som mente at norsk-arisk idrett var mye bedre enn alt det andre. Så Quisling får du selv være.
Nasjonal idrett er stort sett, og har alltid vært, et viktig ledd i nasjonalitetsoppbyggeingen, at du lar det være større og viktigere enn "the game" får være din greie. Vi ler at slike som deg herr Øren. Vi ler godt og lenge. Jeg skal vedde på at du elsker "Gutta på tur" og andre slike godt norske oppbyggelighetsprogrammer.
Og hvor var du da vi takket Katja for følget? Du svikefulle...

Kim Syvaldsen Øren 01/11/2001 - 13:29

Tilhørighet til det landet du kommer fra er vel ikke grunn til deportering. Å holde med sitt eget land grunner ut i nasjonalfølelser, og at jeg holder med Norge i fotball er uavhengig av hvem som spiller på laget! Du holder vel med England selv om Beckham spiller, gjør du ikke?

Og siden du tydeligvis forakter Norge og det vi står får, så holdt du vel med Tyskland under krigen å da! Jævla Quisling!!!!!

PS:Jeg vet hvor du og familien din bor!


Mats redaktør 01/11/2001 - 10:55

Du må være en av dem som liker å kle seg opp med vikinghjelm i norske farger, som ser på tippekamper utelukkende for å se om Solskjær eller Flo putter, og som mener at OL på Lillehammer var århundrets begivenhet. Det er mennesker som deg som burde deporteres Kim Skylappvalsen.

Kim Syvaldsen 31/10/2001 - 12:44

Jeg er dypt sjokkert over din holdining til fedrelandet. Hadde det vært opp til meg så burde du ha blitt deportert!! Hvor vet jeg ikke, men det bør være jævla langt fra vårt vakre land. Jeg skjønner ikke hvorfor du har tatt avstand for det landet som har oppfostret deg!! H

Helt uten respekt,

Kim Syvaldsen Øren

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish