Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Hestegalskap
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I det hestene kom inn på oppløpssiden var vi 45000 kroner rikere. Det vil si hvis stillingen holdt seg. Det var da hest nummer 5, som helst skulle komme på andreplass, bestemte seg for å galoppere. I det hestene passerte målstreken ville jeg bare at hest nummer 5 skulle skytes med hagle. Samtidig skjønte jeg hva det er som får folk til å spille bort hus, bil og kone¿ Av Mats Schjølberg UlshagenDa jeg ble forelagt å gamble bort 2000 på hesteveddeløp på Bjerke visste de godt hva de gjorde. De sendte en ung mann med alle anlegg for spillegalskap til den sikre bekreftelsen på nettopp disse anleggene. Selv eksperten Kjell Sandbergs siste anmodning om å passe på at jeg ¿ikke ble bitt av djevelen¿ kunne ikke forhindre denne galskapen å blomstre i meg.

2000 kroner fattigere er jeg ¿hekta¿ på å bruke penger på å vedde om hvem (eller hva) som til slutt vinner enhver konkurranse med et visst antall konkurrenter av samme art. Jeg er villig til å sette penger på Montreal Canadians, Erling Jevne og Nordstrand håndball dersom det er mulig - og dersom muligheten for de store gevinster er til stede. Jeg interesserer meg for hvilket lag som har den beste formkurven i tredje divisjon i England, og hvem som kommer til å stikke av med konstruktør-prisen i Formel 1.


Det er en besettelse, det er galskap - og det er fordømt spennende.

Begynnelsen

Vi fikk hjelp av Kjell Sandberg og kompanjongene hans på Las Vegas i Oslo til å sette opp to bonger på V5. De ga oss en kupong med store sjanser for premie, og en annen som ga sjanser for stor premie dersom løpene gikk inn. Prislapp litt i overkant av 2000 kroner. Neste gang tror jeg at jeg kommer til å spille på løp etter løp, men det var greit å vite at man uansett ikke kom til å gå tomhendt ut av 5 løp på Bjerke. Etter tre løp var ¿sjansekupongen¿ verdiløs, mens den ¿sikre¿ fortsatt var med.

At to av de vinnende hestene var førstevalg, og den neste favoritten var så å si bombesikker (den hadde vunnet noe slikt som 19 av de siste 20 løpene), betydde ikke så veldig mye - at jeg kom til å vinne et eller annet var uansett viktigere. Jeg ble likevel litt irritert da jeg etter fem løp kunne innkassere 333 kroner på en bong som hadde kostet 1800 kroner. Disse pengene ble dermed satt videre på hest nummer 15 (plukket mer eller mindre tilfeldig) i sjette løp. Som tapte så det brakte.

Dermed var det bare å ta i bruk egne penger. Med meg hadde jeg to kamerater og illustratør, som alle etter mer eller mindre overtaling gikk med på å ta av egen kontantbeholdning.

Trav videre til del 2!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish