Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Hestegalskap
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonFortsettelsen

I løpet av de første seks løpene hadde vi fått opp pakketur-stemning og folk klappet bare favoritten varmet opp. Selv ga vi litt edder og galle, og vi messet om hvordan vår hest var suveren dersom den vant og hestepølse dersom den tapte. En kar jeg møtte på vei til doen hadde allerede begynt å grine etter de første seks løpene, men selv var jeg bare ivrig på å komme meg til en kommisjonær for å innkassere de 40 - 50 000 som ville bli utbetalt ved korrekt tippet trippel i løp nummer sju. En trippel er rett og slett det man kaller en kupong hvor man har gjettet hvem som tar første-, andre- og tredjeplassen i et løp. Vanskelig som et helvete, men det gir gode odds.


Selv da de varmet opp hadde jeg en god følelse for dette løpet. ¿Våre¿ hester var ivrige og de så faktisk tente ut, i den grad jeg har noe som helst ekspertise på området. Da starten gikk var det imidlertid ingenting som tydet på at de tre hadde til hensikt å dusje en haug penger over meg og mine kamerater.

Et stykke inn i andre og avgjørende runde begynte de imidlertid å posisjonere seg og satte all min tvil til skamme. Mine håp lå i en rekkefølge der hest nummer 15 vant foran 5 og 1, og nå ledet nummer 15 foran 2 og 5. Eneren var i tredje spor utenfor. Jeg kunne kjenne at pulsen slo raskere. Rundt meg så jeg ansikter som fortalte meg at de hadde sine tripler og vinnere å tro på, og jeg forsto med ett mannen som nettopp hadde sippet. Han hadde vært de nødvendige meterne og numrene unna toppgevinstene, og han led som en person som nettopp har sett verdensmester-tittelen innen rekkevidde - for så å snuble en meter foran målstreken.

Jeg skjønte med ett at dette ikke kunne gå bra.

Slutten

Da hest nummer 5 bestemte seg for å galoppere lå hestene i rekkefølgen 15 - 5 - 1. Fjerdehesten var til og med distansert. Raseriet som svulmet opp i meg i det hest nummer 8 passerte en stadig galopperende 5¿er, var oppriktig og voldsomt. Hadde jeg hatt tilgang på en hagle, og den ulykkelige hesten sto og gresset foran meg der og da - så hadde jeg fått et noe underlig rulleblad. Hestedrapsmann, faktisk. Likevel var nok skuffelsen større hos den mest sindige av kameratene mine. Mens han hadde avfeid en hver mulighet for å vinne noe som helst da han kom, var han nå skuffet og sint for at ting ikke endte bedre.

Selv hadde jeg etter noen sekunder samlet meg, og smilte bredt - til tross for at troen på storgevinsten brast, sammen med en galopperende hestepølseprodusent fra Østlandet. Smilet inneholdt en aldri så liten bekreftelse på at dette var noe jeg kunne tenke meg å bruke litt tid på.

Så får jeg vel etter hvert begynne å se meg om etter en dyktig psykolog¿

Sliter du selv? Sjekk ut disse sidene:
Gjeldsofferalliansen
Anonyme GamblereKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish