Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Politikk i fotball
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hvilket lag du holder med i fotball er i dag stort sett snakk om enten geografi eller tilfeldigheter, men historisk sett har det ikke vært slik. Da har gjerne sosial status, og i en rekke tilfeller religion, hatt en betydning.
Ord av Mats Schjølberg Ulshagen Research og viktig kunnskap Audun Schjølberg Ulshagen
Alle norske lag som i dag heter et eller annet med ¿Fram¿, ¿Sparta¿, ¿kameratene¿ eller ¿Lyn¿ (selvsagt med unntak av laget som heter bare Lyn) startet ut som rene arbeiderklasse-lag, og det var da gjerne i byer der ¿overklassen¿ hadde et lag fra før. I Norge er det ofte tydelig i form av navnet, i England er det langt tydeligere.
- For oss irer er det i hovedsak tre lag det er mulig å holde med, fortalte min irske kamerat Dave meg for en tid tilbake. Han ramset opp Arsenal, Liverpool og Manchester United. I utgangspunktet tre lag uten særlig mye til felles annet enn at draktene er røde og lagene historisk sett faktisk alle var arbeiderklassens lag.

- Irske innvandrere og gjestearbeidere har gjennom alle tider vært arbeiderklasse i England, og irske spillere har oftere spilt på disse lagene enn deres opposites Tottenham, Everton og Manchester City, fortsetter Dave.

I dag er det selvsagt ikke lenger så svart-hvitt, men Everton fikk for eksempel ikke sin første svarte spiller på laget før på midten av 90-tallet - og Liverpools supportere er fortsatt de som har lavest gjennomsnittslønn av alle toppserielagene. Dette har blant annet også ført til at sesongbilletter på Liverpools hjemmebane Anfield til en hver tid bare skal kunne selges for halvparten av setene. Resten er ¿up for grabs¿ blant fansen som rett og slett ikke har råd til å betale et engangsbeløp for en hel sesongbillett.
Tidligere i år gikk Nick Barmby fra Everton til Liverpool, det er også en ting som tilhører sjeldenhetene. Forrige spiller gikk den samme veien i 1959.

I Liverpool ble den verste konflikten lagt død etter den tragiske Hillsborough-tragedien i 1989. Samme år var begge lagene i finalen og spilte en av de minst vennskapelige oppgjør noensinne, mens supporterne nærmest sto side om side og sang sammen. I det siste har imidlertid noe av hatet blusset opp igjen, og begge leire maner igjen til fred.

Liverpool var i utgangspunktet en klubb for skotske havnearbeidere, og har dermed sterke bånd til den katolske Glasgow-klubben Celtic. Noe som bringer oss over på en uoverensstemmelse som får det meste annet til å virke som en morsom dag i barnehagen. Nemlig den mellom den i utgangspunktet katolske arbeiderklubben Celtic og den protestantiske overklasseklubben Glasgow Rangers. Og her er linjene beinharde.

Les videre her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish