Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Mental fotball fortsatt
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Kan man vinne uten en skotte?
Det ligger nok litt mye prestisje i å ha litt rare ritualer og derfor skryter man på seg litt. Det hører liksom til kult-dyrkelsen spillere opplever hver dag fra de som virkelig sliter med tvangstanker og overtro; supporterne. De som dukker opp på samtlige kamper med forskjellige sokker eller vrengt underbukse fordi de er overbevist om at det tilfører laget deres den dødelige effektiviteten de trenger for å vinne. At man føler seg litt ubekvem på 45 rad med vrengt underbukse 50 meter fra spillerne som visstnok skal nyte godt av ditt ritual får så være, alle må jo skjønne hva som EGENTLIG førte laget til seier.

Når det gjelder overtro er nemlig spillerne læregutter i forhold til supporterne. Ta Liverpool for eksempel. Når resten av fotballverdenen lo godt av Liverpools kjøp av Gary McAllister visste nemlig vi LFC-supportere bedre. Greit at mannen er utgammel, skallet og ferdig med sin aktive karriere før Michael Owen får skikkelig skjeggvekst. Han var en av seks Premier League- spillere som startet samtlige kamper og klarte å score 11 mål som er personlig rekord for midtbanespilleren. Men dette var egentlig uvesentlig. Det viktigste er at han er skotsk. Det er allment kjent at Liverpool aldri har vunnet ligaen uten minst en skotte på laget og det er jo klart at innkjøpet av Macca var det man trengte. I prinsippet kunne man egentlig ha kjøpt en enbeint blind 60 åring så lenge han var skotsk. Så det kunne ha vært verre. Den observante leser vil vel også kunne innvende at Dominic Matteo ikke bare er født i Skottland, men også er blitt kalt opp til Skottlands tropp i den nåværende VM-kvalifiseringsen, og at Liverpool da teknisk sett har hatt skotter i laget i disse 10 siste trofeløse sesongene. Til dere minner jeg om at han også har vært kalt opp til Englands tropp før og dermed er han i beste fall semi-skotsk og det vinner man ikke mye med. Uansett er han nå i Leeds og gjør sine saker bedre der enn han gjorde i Liverpool. Alle svorne fans vet da også at han kommer til å score mot oss når vi møter Leeds senere i sesongen. Sånn er det bare. Det har ingenting å gjøre med at han kjenner alle spillerne ut og inn, det er uansett skjebnebestemt.

Skjønnhet eller udyr?
Men tilbake til McAllister. Er det da kjøpet av gamlingen som altså skal gjøre at Liverpool igjen tar hjem trofeet de har vunnet så mange ganger at den burde kalles opp etter klubben? Ja, det er det. Det må jo alle forstå. Han er jo skotsk.
For øvrig vil nok noen kunne skyte inn at McAllister har ett lite tiltalende ytre. Det har også blitt hevdet av supporterne at du ikke vinner mye med spillere som regnes som tiltrekkende.
Les den feiende avslutningen herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish